Australia // Autorităţile din Sydney au declarat stare de urgenţă climatică

0
1105

Autorităţile din Sydney au declarat stare de urgenţă climatică, alăturându-se sutelor de administraţii locale din întreaga lume care cer adoptarea de măsuri urgente împotriva schimbărilor climatice, relatează dpa.

Primăria a făcut declaraţia oficială luni după o reuniune de consiliu, precizând că locuitorii celui mai mare oraş al Australiei sunt supuşi unui „risc grav” din cauza schimbărilor climatice.

Primarul oraşului, Clover Moore, a declarat că în ultimii ani guvernele federale „au prezidat în mod ruşinos asupra unui dezastru climatic” şi a adăugat că ţara se află acum „într-un moment critic”.

„Emisiile de gaze cu efect de seră din Australia au crescut în ultimii patru ani”, a precizat ea.

„Prin declararea urgenţei climatice, cerem guvernului federal australian să răspundă urgent, prin reintroducerea unui preţ pe carbon pentru a se conforma obiectivului Acordului de la Paris privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, a adăugat ea.

Autorităţile din Sydney au cerut, de asemenea, guvernului federal să înfiinţeze o autoritate pentru a asigura australienii angajaţi în industria combustibililor fosili că îşi vor găsi un loc de muncă alternativ adecvat.

mai mult la :   deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.